aveve

Aveve Agrarisch Centrum

Kris Vermeulen

Eindhout (Laakdal)

Houtvezel, vlas, zaagsel en stropellets

Houtvezel

Het is een product dat ontstaat bij het zagen of schaven van hout. Het is verkrijgbaar in klein- en grootverpakking.
De houtvezel is een stof arm product, daarom bevelen dierenartsen de houtvezel aan om te gebruiken als bedding voor paarden.
De gevoelige longen en luchtwegen van het dier worden met dit stof arme materiaal zo min mogelijk belast.

Enkele kenmerken:

 • hygiënisch en zuiver
 • nagenoeg stofvrij
 • vrij van bestrijdingsmiddelen en chemische additieven
 • economisch verbruik
 • compacte vorm, dus weinig opslagruimte
 • probleemloos langdurig op te slaan
 • constante hoge kwaliteitscontrole.

Is verkrijgbaar in pakken van 4kg en 550 L.

Vlas

Vlas is een 100% natuurlijk strooisel en bestaat uit eerste keuze vlaslemen welke een optimale absorptie garanderen. Het absorbeert 4 tot 5 keer meer dan houtkrullen en tot 12 keer meer dan stro. Door dit uitzonderlijk hoog absorberend vermogen blijft de bovenlaag steeds droog.
Vlas lijkt duur, omdat je het per pakje aanschaft voor een hogere prijs dan bijvoorbeeld stro, maar het is stukken zuiniger in gebruik. Vlas levert weinig afval op en is zeer geschikt voor paarden met gevoelige luchtwegen. Ook bij vlas wordt begonnen met een dikke laag, waar dagelijks de mest en natte plekken uit worden gehaald. Nadeel is dat vlas vooral in het begin erg glad kan zijn. Het grote voordeel van vlas is dat het veel beter composteerbaar en zo uiterst geschikt is als bemesting van tuinen en plantsoenen.

Zaagsel

Zaagsel bestaat uit kleine houtdeeltjes, die ontstaan bij het zagen van hout. Het wordt o.a. gebruikt als strooisel in stallen. Het gaat om onbehandeld en stof arm zaagsel. Dit is meteen de garantie voor een perfecte stalomgeving voor vee en alle soorten huisdieren.

Stropellets

Stropellets worden gemaakt van 100% tarwestro. Het is een zachte en stofvrije bodembedekking die een zeer hoog vocht absorberend vermogen heeft tot 400%. Het heeft een aangename zoete geur en geeft minder ammoniakgeur af dan bij andere strooisels. Het mestafval verminderd tot 50% door het goede adsorbtie vermogen en de fijne korrel, die toelaat enkele het verontreinigde gedeelte te verwijderen. Door de vlotte compostering is er geen probleem bij de afzet van de mest.

STRO

Verkrijgbaar in pakken van 7 kg en 20 kg (gehakseld).

 

Demo
  • Eindhout Laakdal

   Trichelhoek 18/1, 2430 Laakdal

   014 86.73.99
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma - Vr: 9u00 - 12u00 & 13u00 - 18u00
   Za: 9u00 - 12u00 & 13u00 - 17u00
   Zon- en feestdagen gesloten